MEISTÄ

"Leppälahen hirsukko" Raimo Tikkanen, Hirspek Oy:n perustaja ja kantava voima, jäi eläkkeelle vuonna 2015, mutta on jatkanut toimintaa näihin päiviin asti. Me jatkamme nyt nöyränä ja ylpeinä Hirspekin jalanjäljillä hirsiperinteen ja hirsirakentamisen vaalimista ja elvytämme pikkkuhiljaa työkalujen myyntiä verkkokaupassamme.

Hirsityökalut.fi keskittyy ainoana Suomessa hirsirakentamisessa ja entisöinnissä tarvittaviin työkaluihin ja tarvikkeisiin. Näistä suuri osa on edelleen käsityönä tehtyjä laadukkaita, kestäviä ja perinteisiä Hirspek-hirsityökaluja.

Olemme pieni perheyritys ja itsekin tutustuneet myynnissä oleviin Hirspek-hirsityökaluihin oman hirsitalomme kunnostusprojektissa. Asutamme vuonna 1911 rakennettua Tourunkulman vanhaa kansakoulua ja sen remontointi on aloitettu kesällä 2018. Paljon on työtä edessä, mutta tämä on meille elämäntapa. Teemme työtä niin yrityksessä kuin talon kunnostusprojektissakin suurella sydämellä ja täynnä intoa.

Aloitamme pienesti ja laajennamme toimintaa matkan varrella. Tavoitteenamme on kehittää hirsirakentajan verkkokauppa, josta saa kaiken tarvitsemansa samasta paikasta. Mikäli et löydä hakemaasi tuotetta, ota rohkeasti yhteyttä. Mikäli tuotteelle löytyy valmistaja, me etsimme sen ja jos sitä ei vielä valmista kukaan, niin me otamme selvää puolestasi, mistä tekijä löytyisi. Monet sepän tuotteet ja muut käsintehdyt hirsityökalut ovat myös räätälöitävissä tarpeen mukaan. Pyrimme olemaan ketteriä ja joustavia ja etsimään juuri sinun projektiisi tarpeelliset työkalut ja tarvikkeet.

Tourunkulman kansakoulu vuonna 1956. Kuva Matti Tyry.